zevenh.jpg

Simone de Boer schreef over onze Ontmoetingstuin voor "Groei & Bloei".

pergolaIn de luwte van de muren van de Ontmoetingskerk is de Ontmoetingstuin aangelegd. Een stuk verwilderde gemeentegrond werd omgetoverd tot een mooie tuin. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, tot rust kunnen komen en waar men kan genieten van alles wat groeit en bloeit. De tuin is de hele dag vrij toegankelijk.
Rondom de tuin ligt een talud, deze is beplant met een beukenhaag en maagdenpalm. Een pad verbindt de terrassen en loopt langs de twee grote borders in de tuin.
Er is een enigszins formeel ingerichte border met witbloeiende vaste planten en terugkerende groepjes van taxussen, krentenboompjes en laurierkers. Over de tuin verdeeld staan een aantal in de bijbel voorkomende planten, bijvoorbeeld vrouwenmantel, campanula en verschillende soorten geraniums. De tweede border heeft een natuurlijke uitstraling en is beplant met een grote variatie van vaste planten en siergrassen. De meeste planten zijn erg in trek bij insecten. Er is een bijenhotel geplaatst. Er staan kruidenplanten, zoals rozemarijn, lavendel en tijm. Een- en tweejarigen, bijvoorbeeld kaardenbol en vingerhoedskruid hebben een plaatsje in de tuin. Een stukje grond wordt ingezaaid met een weidebloemenmengsel. Op een takkenril wordt snoeiafval verzameld.

In de tuin staat een herinneringsboog/pergola met daartegen klimplanten, zoals de Toscaanse jasmijn, die prachtig bloeit en heerlijk ruikt. Op de boog kunnen naamplaatjes van overledenen bevestigd worden, zodat familieleden hier hun dierbaren kunnen herdenken.

Een groepje berkenbomen werd 30 jaar geleden geplant door kinderen in het kader van “boomplantdag”. Verschillende zitplekken zijn gecreëerd. Onder de oude eikenboom staat een prachtige boombank.
De afmeting van de tuin is circa 600 vierkante meter.

De open tuindagen van Groei & Bloei, waarvoor we ons met de tuin hebben aangemeld, zijn op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur.