vormsel.jpg

Ook dit jaar zijn de veertig-dagen maaltijden in de Ontmoetingskerk weer bezocht. Hieraan hebben gemiddeld 35 personen deel genomen. Op 22 maart bestond de maaltijd uit een BOBOTIE schotel. De bijdrage hiervoor was gekoppeld aan het vastenproject schoonwater verandert alles! Op 12 april was de maaltijd een ANDIJVIESTAMPOT. Deze bijdrage was gekoppeld aan het Marikenhuis Kids Power. Voor de goede doelen is door de deelnemers netto € 306,75 opgebracht.
Zoals altijd worden deze maaltijden bereid door vrijwilligers waarvoor onze hartelijke dank. Joke Lanters.

andijvieANDIJVIESTAMPOT met spekjes

Ingrediënten voor 6 á 7 personen:

1 kilo andijvie
2 kilo kruimige aardappelen
200 ml melk
klont boter
peper en zout
600 gram spekjes
2 uien
scheutje azijn

Bereiding:
Kook de aardappels gaar in 15 tot 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes en de fijngesneden ui in een droge koekenpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, klontje boter,,scheutje azijn, snuf peper en eventueel zout. Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar minuten zachtjes doorverwarmen zodat de andijvie wat slinkt. Schep als laatste de spekjes en ui er door.

sperziebonenZuid-Afrikaanse BOBOTIE

Ingrediënten voor 8 personen:

1,5 kilo aardappels
1 kilo sperziebonen
1 grote ui
1,5 eetlepel boter
750 gram gehakt half om half (vegetarisch gehakt 600 gram )
2 sneetjes witbrood
150 ml melk
3 eieren
2 appels
1,5 eetlepel kerriepoeder
zout en versgemalen peper
0,75 eetlepel kurkuma
0,75 theelepel gember poeder
120 gram rozijnen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ̊C (hetelucht oven op 180 ̊C).
Schil de aardappels, koken en fijn stampen.
Bonen afhalen, in stukjes breken, aan de kook brengen en dan nog 5 min. koken. Afgieten en mengen met de aardappels.
Fruit de ui in de boter en bak het gehakt rul.
Week het brood in de melk, knijp het uit en maak het fijn. Klop de eieren door de melk.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Schep het brood met de kruiden, rozijnen en appel door het gehaktmengsel.
Roer dit alles door elkaar met de aardappelen en bonen en doe dit in een ovenschaal. Schenk het eimengsel er over heen en zet de schaal circa 30 minuten in een voorverwarmde oven. (Dek de schotel de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.)