Gerhard Lohfink 2018, Abdij van Berne, Uitgeverij

Over opstanding en eeuwig leven. Is de christelijke hoop op verrijzenis nog levend of is ze veeleer vermoeid geworden?

Hoe kan men vandaag over opstandingsgeloof en eeuwig leven spreken? Gerhard Lohfink maakt deze fundamentele vragen tot thema van dit boek. Voorstellingen en verwachtingen die vandaag bij mensen leven, vormen zijn vertrekpunt. Lohfink zoekt antwoorden in de Bijbel, de christelijke traditie en het denken van gelovigen van vandaag. Hij spreekt over de kracht van de christelijke hoop zonder te vervallen in al te vrome of opdringerige taal. Volgens Lohfink gaat verrijzenisgeloof niet zozeer over gebeurtenissen in een verre toekomst, maar veeleer over gelovige ervaringen die ons onbegrijpelijk nabij zijn. Die ervaringen zijn al begonnen en bereiken hun volheid bij de dood.

Gerhard Lohfink was professor nieuwtestamentische exegese in Tübingen (Duitsland). Hij leeft en werkt in de 'Katholische Integrierten Gemeinde'.