Voorjaar in de Ontmoetingstuin

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Rondom het ontstaan van de tuin is een heel netwerk gegroeid van mensen en organisaties die op de een of andere manier hebben bijgedragen, in denkwerk, financieel of in natura of met helpende handen.

Meedenkers:

• Hortus Botanicus: vrijwilligers hebben geadviseerd bij het beplantingsplan.
  • Maria van Lent van Kwekerij van Lent (Molenhoek): heeft de tekening herzien en geadviseerd over de beplanting
  • Woningstichting Talis: denkt mee, vanuit optiek van leefbaarheid van de wijk.
  • Beheercommissie Ontmoetingskerk: denkt mee over wateropvang van het dak en een groencontainer.

Donateurs (subsidie / andere geldelijke bijdrage / bijdrage in natura):

• Gemeente Nijmegen: veel bijdragen in natura: klaar maken van de grond, afvoeren van groenafval, leveren van stenen en banden en van twee zitbanken.
  • Kwekerij Harry van Lent uit Molenhoek: heeft de tekening herzien en geadviseerd over de beplanting en deze tegen zéér schappelijke prijzen geleverd.
  • Rotary Nijmegen: levering van hout voor een mooie boombank en bloembollen in het najaar.
  • Stichting Green Capital Challenges: ondersteuning.
  • RingRing-actie door fietsers: bracht € 500,- op.
  • Programma Groen Verbindt van gemeente Nijmegen gaf subsidie.
  • NL Bloeit: deed een insectenhotel cadeau voor in de tuin.
  • Het Cellenbroederenhuis: gaf subsidie.
  • Monuta: is erg enthousiast en behulpzaam bij een subsidieaanvraag voor een herinneringsbank en herdenkingsboog.
  • Stichting Volksbelang 1895 heeft subsidieaanvraag gehonoreerd.
  • Subsidie Fête de la Nature, sponsoring bij de opening.

Medewerkers:

• Pro College Nijmegen: leerlingen hebben de bestrating aangelegd. Een praktijkbegeleider was actief bij de groep betrokken en een docent op afstand.
  • IVN natuureducatie Rijk van Nijmegen: cursisten hebben op 31 maart (paaszaterdag) alle planten in de grond gezet.
  • WerkBedrijf Nijmegen: heeft hulp geleverd.
  • Beheerder Wijkcentrum: maakte ruimte voor opslag van de tuinspullen.
  • Wijkbewoners: bieden hulp aan om te komen wieden of om een oogje in het zeil te houden.
tuin24022017 tuin18052018
24 februari 2017