Jongeren Theaterweekend 2023

Voor wie? Vanaf groep 8 (12 jaar)

Waar? Ontmoetingskerk, Meijhorst 70-33, 6537 EP Nijmegen, tel: 024-3443956

Wanneer?
Zaterdag 28 januari 2023
10:00 uur inschrijven en koffie
10:30 uur start workshops
18:00 uur eten en feest
00:00 uur einde feest
Thuis slapen
Zondag 29 januari 2023
12:30 uur oefenen
17:00 uur uitvoering
18:15 uur opruimen en nagenieten

Wat kost het? € 7,50, bij aankomst contant betalen, inclusief maaltijden en consumptiebon feest

Hoe meld ik me aan?
- Ingevulde aanmeldstrook inleveren bij de Ontmoetingskerk of
- via email naar theaterweekend@gmail.com onder vermelding van je naam, geboortedatum, woonadres, telefoonnummer, e-mail adres en je eerste en tweede keus voor de workshop.

Wil je meer info? Stuur je vraag naar theaterweekend@gmail.com.

Jongeren Theaterweekend – Doe je mee?

Wil je in een weekend samen met een grote groep leeftijdsgenoten je eigen draai geven aan een bijbelverhaal? Veel oefenen, lachen, zingen, de viering op zondagmiddag en niet te vergeten het feest op zaterdagavond zorgen weer voor een geweldig weekend.

Het verhaal
Koning Salomo: wijze sprookjeskoning of corrupte dictator?
Een jonge koning mag kiezen. Wat wil je met je leven? Veel geld? Luxe? Macht? Hij is de koning, hij mag het zeggen. Hij kiest wijsheid, om een goede koning te worden. Nou, die krijgt hij. Hij wordt wereldberoemd om zijn wijze woorden. Zo wil hij ruzie tussen twee moeders oplossen door een baby in tweeën te laten hakken. Strak plan, toch? Door al zijn wijsheid wordt hij tenslotte toch nog machtig. En heel rijk. Een echte sprookjeskoning, met een paleis vol goud, getrouwd met duizend vrouwen. Of wordt hij toch meer een corrupte dictator? Welke keuzes heeft hij onderweg gemaakt? Welke keuzes zou je zelf maken? Jullie mogen het zeggen.

Aanmelden
Zit je in groep 8 of ben je jonger dan 25 jaar dan kun je je aanmelden voor een workshop met de aanmeldstrook of via email: zie hierboven bij 'Hoe meld ik mij aan?'.

Doe waar jij goed in bent tijdens het theaterweekend!

Kies jouw workshop:

Zang: Ooit gedroomd om de sterren van de hemel te zingen? Helemaal alleen of met zijn tweeën? Er zijn genoeg mooie liedjes. Heb je zelf een goed idee: laat het ‘horen’.

Foto/film: Ben jij die cameraman/vrouw die we zoeken? Of de (pers)fotograaf in wording? Tijdens het weekend kun je je talenten tonen onder deskundige leiding.

Band: Speel je nog steeds de sterren van de hemel of ben je een nieuw talent? Tijdens het weekend kun je je talenten laten horen.

Spel: Soms een tikkeltje overdreven in de klas? Voor de spiegel oefenen in huilen op commando? Dan kun jij het verhaal vertellen op het podium.

Decor: Altijd je kaftpapier aan het opvrolijken? Tafeltjes onder aan het tekenen? Het toneel zonder decor is maar kaal en leeg. De meest creatieve mensen maken er samen iets moois van.

Klusteam: Liever niet in de schijnwerpers? Ben je aardig sterk en kun je zware dingen tillen? Help het podium opbouwen en nog veel meer! Tijdens het weekend moeten er allerlei klussen geklaard worden. Het hele weekend helpen, overal waar het nodig is.