CORONA MAATREGELEN

Vanwege de aangescherpte maatregelen vragen we u:

• Echt niet naar de kerk te komen als u klachten hebt
  • Een mondkapje te dragen als u zich verplaatst, als u op uw plaats zit mag het mondkapje af
  • Uw handen te ontsmetten bij binnenkomst
  • Zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden
  • Na afloop van de vieringen de kerkzaal via de achterkant te verlaten (en dus uw jas mee te nemen in de viering)
  • Op uw zitplaats te blijven als u na afloop van een viering nog een kopje koffie of thee drinkt

ACTIVITEITEN UITGELICHT NOVEMBER

KNR-Waarderingsprijs

Eens in de twee jaar reiken de Hogere Oversten van de religieuze orden en congregaties, verenigd in de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen) een prijs uit aan een initiatief dat zij waarderen en waarin zij zich herkennen. De KNR waarderingsprijs is een prijs ter bekroning of stimulering van activiteiten, die in de lijn staan van religieuze tradities op het gebied van zorg, onderwijs en spiritualiteit.

Uit een lijst van 36 inzendingen heeft de jury zes projecten gekozen die in aanmerking kunnen komen voor de prijs. Wij hadden de eer daarbij te zijn met onze voorbereiding op de eerste communie.

"Wat deze voorbereiding zo bijzonder maakt is dat hierdoor kinderen en ouders van verschillende culturele achtergronden elkaar leren kennen en elkaar ontmoeten."

Helaas werden wij niet tot de nummer 1 verkozen, desalniettemin zijn wij trots op deze nominering.

Je leest hier meer over onze nominatie voor de KNR Waarderingsprijs.

22 november - KUNSTZINNIGE AVOND

Bekijk het affiche

“Water heeft veel verschijningsvormen. Veel kunstenaars zijn daardoor geïnspireerd en hebben geprobeerd de klank van het water, het ruisen en kabbelen van de beek, de stroomversnelling en de waterval, de brede stromen die door het laagland gaan, de kalme zee, de golven, de woeste, alles vernietigende zee, de scheiding die water veroorzaakt, de nevel boven het land en de wolken om te zetten in poëzie, muziek en beelden. Daar gaan we naar kijken en luisteren.”

Op maandag 22 november van 19.30 – 22.00 uur in de kerkzaal. U bent van harte uitgenodigd.

Bekijk de volledige flyer hier.

11, 13 en 14 november - THEMA DAGEN ARMOEDE

Lees de volledige flyer hier

Armoede is het resultaat van het egoïsme van mensen en niet “het lot” of de schuld van de armen zelf. Dat schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor de Werelddag van de Armen, die dit jaar op 14 november wordt gehouden

Activiteiten in kader RK Werelddag van de Armen  in de Ontmoetingskerk:

Do 11 november 15.00 uur: De brief van Paus Franciscus we  lezen er stukjes uit en praten met elkaar over armoede in onze eigen omgeving
Za 13 november 18.30 uur : Themaviering over kinderen en armoede
Zo 14 november 11.00 uur : Gezinsviering over kinderen en armoede met kinderkoor en kleuternevendienst
Zo 14 november  10.30 -13.00uur  Klaasmarkt speelgoedkraam

Bekijk de volledige flyer hier.