Gastvrije kerk

Vanaf het begin van de wijk Dukenburg begin jaren 70 trekken katholieken en protestanten samen op. Deze jarenlange samenwerking heeft geleid tot een open en bloeiende gemeenschap met een sociale uitstraling. Inmiddels zijn beide geloofsgemeenschappen onderdeel geworden van stedelijke kerkorganisaties: de Protestantse Gemeente Nijmegen en de Parochie Heilige Drie-eenheid. In ieders eigen visie en missie wordt voortzetten van de oecumenische zoektocht aangemoedigd: zowel op het vlak van de kleine oecumene tussen protestanten en katholieken als de wereldwijde oecumene van openheid en zorg voor de aarde en al haar bewoners.

In de praktijk zijn er drie wortels waarop de Ontmoetingskerk op rust:

De protestantse en rooms-katholieke geloofstradities en de gegroeide oecumenische geloofsbeleving en samenwerking. Dit betekent dat:

• We elkaar alle ruimte geven om te vieren in onze eigen tradities
  • We in voortdurend gesprek zijn om nieuwe vormen van samen vieren te ontwikkelen (naar onze kerkdiensten)
  • We ons samen verdiepen in bijbel, theologie
  • We samen inspiratie opdoen bij diverse KunstZINnige, muzikale en spirituele bronnen (meer inspiratie)
  • We samen ontmoetingsgroepen en inloopactiviteiten organiseren (meer over onze wijkfunctie)
  • We samen zorgen voor steun en aandacht om mensen nabij te zijn  (bekijk hier wat we voor jou kunnen doen)
Oecumene gemeenschap Nijmegen | Gastvrije kerk
Ontmoetingskerk Nijmegen

Nijmegen, de mensen, de stad

De Ontmoetingskerk heeft een plekje op de Nijmeegse Nachtwacht.

Op het werk van Sven Hoekstra waarop 25 prominente Nijmegenaren te zien zijn die onze mooie stad kleur geven hebben ook wij een plekje gekregen en daar zijn we best een beetje trots op!

Ontmoetingskerk Nijmegen