Zomer programma ‘Vrij zijn’ – Filmavond ‘Mi Vida’

Filmavond ‘Mi Vida’
We sluiten het zomerprogramma dit jaar af met de film ‘Mi Vida’. Een Schiedamse kapster met pensioen reist af naar Spanje om een lang gekoesterde wens te doen uitkomen. In haar beginnerscursus Spaans is ze als oudere vrouw een vreemde eend in de bijt. Ook voor de achterblijvende kinderen en kleinkinderen maakt ze vreemde sprongen. Mag een oudere vrouw zo wel voor zichzelf kiezen? De actrice Loes Luca speelt met overgave. Het nagesprek wordt begeleid door Ds. Wouter Slob.

Zomer programma ‘Vrij zijn’ – Moedig vrij zijn

‘Moedig vrij zijn’
Soms vraagt het moed om vrij te zijn. De moed om je idealen daadwerkelijk vorm te geven of je stem te laten horen. Deze middag gaan we aan de slag met vrije expressie – durf jij buiten de lijntjes te kleuren? – en horen we hoe de Nijmeegse Stadsnomaden de moed en vrijheid vonden volgens hun eigen idealen te gaan leven. Wees welkom en laat je inspireren!

Zomer programma ‘Vrij zijn’ – Vogelvrij

‘Vogelvrij’
Sacraal dansen en het verhaal van Jonathan Livingstone vormen deze middag de ingrediënten van ons zomerprogramma. Laat u verrassen door de beweging van sacraal dansen en door de leefstijl van de zeemeeuw. Wie weet voelt u zich na afloop ook zo vrij als een vogel!

Zomer programma ‘Vrij zijn’ – Zoveel betekenissen!

“Vrij zijn – zoveel betekenissen!”

Lezing door Palmyre Oomen.
Zo gauw je begint na te denken over “vrij zijn”, merk je dat daar heel veel kanten zitten aan. De eerste associatie is wellicht iets als “lekker kunnen doen wat je wilt”, “heerlijk op vakantie gaan”. We spreken van “vrij” in de zin van “vrij zijn ván” (denk maar aan vrij van werk, vrij van angst), maar ook in de zin van “vrij zijn voor” (godsdienstvrijheid bijvoorbeeld, of vrijheid van meningsuiting). En “ongehinderd kunnen doen wat je wilt” is ook niet altijd zo vrij als het klinkt. We noemen iemand die veelvuldig harddrugs gebruikt niet voor niets eerder verslaafd dan vrij. Kennelijk gaat het niet om zomaar “kunnen doen wat je wilt”, maar om “kunnen doen wat je écht wilt”. Maar ja, wat is dat? Palmyre Oomen zal ons een inkijkje geven in de verrukkelijke en veeleisende aspecten van vrij zijn. Van harte welkom!

Zomer programma ‘Vrij zijn’ – Voel je vrijer

‘Voel je vrijer’
Ook al zijn we vrij, we voelen dit niet altijd zo. Deze middag gaan we op zoek naar manieren om ons vrijer te voelen.
We laten ons hierbij door verschillende mensen inspireren. U bent van harte welkom!

Zomer programma ‘Vrij zijn’ – ‘Vrij’ vertaald

‘Vrij’ vertaald
Deze middag verdiepen we ons in beelden van vrij zijn. Wat betekent vrij zijn voor mensen met verschillende achtergronden en/of culturen? Welke beelden van vrijheid zijn er in de Christelijke geloofstaal te vinden? Een middag vol verbeelding en symboliek. Van harte welkom!

Zomer programma ‘Vrij zijn’ – Poëzie

Poëzie – Wim Koopmans
Wim Koopmans en Maarten Noordzij nemen u mee in een avond vol poëzie en muziek.
Gedichten over ‘vrij zijn’ en ‘vrijheid’ worden voorgedragen en de muziek is ook aangepast aan dit thema. U bent van harte welkom in de kerk. Deze avond is ook online te volgen.

Zomer programma ‘Vrij zijn’ – Vrij van het dagelijkse

‘Vrij van het dagelijkse’
In deze bijeenkomst stappen we letterlijk en figuurlijk uit het dagelijkse. Tijdens een begeleide wandeling bezinnen we ons op ‘hoe vrij natuur mag zijn’. Voor wie niet kan of wil wandelen, hebben we andere manieren om vrij van het dagelijkse te worden. Laat je meevoeren door een verhaal en word je bewust van wat ‘vakantie’ of ‘vrij zijn’ voor jou betekent. Tot slot bespreken en verbinden we de verschillende ervaringen met elkaar. Van harte welkom!

Zomer programma ‘Vrij zijn’

Zomerprogramma 2022 ‘Vrij zijn’: laat je deze zomer inspireren in onze interactieve bijeenkomsten rondom het thema ‘Vrij zijn’.
Interviews, creatieve werkvormen, verhalen, dans, poëzie, film en nog veel meer in en om de Ontmoetingskerk.